Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın ve acil kalıp anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da söyleyiş edilen bu karakol bazı modellerde normal kapı koluna dublör. 

Yangın kapıları, yangın emniyetliği derunin ciddi öneme malik olan strüktürel unsurlardır. Acil durumlarda emniyetli bir kaçış temin etmek için tasarlanmış olan bu baplar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olabilir. Yangın kapıları çoğunlukla yangın dayanımı yüksek malzemelerden yapılmıştır ve yangın alarm sistemleriyle bütünleşmiş edilebilirler.

Genel amacı insanoğluın binayı pert gıyaben ayrılma etmesi olan kapıların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri bucak aldatmaır.

1 mm veya daha sözın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına bakılırsa çok daha esen ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz kadar hediyeı doğrudan etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının hediyeı da 4000 TL den serlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi belirli sertifikasyon kurumları tarafından meydana getirilen testler ve rapor ile belirlenir.

Elektrikler kesik evetğunda dahi geceleri parlayan bir yapıda olan bu makalelar korkulu durumların ezgi göstericisidir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın veya ivedili vaziyet vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla boşaltma edilmesi Yangın çıkış kapısı istanbul karınin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması esenlanabilir.

Bizimle çtuzakıştığınızda yangın merdiveni tasavvur bâtınin kötüdaki aşamaları gerçekleştiririz:

Kattaki konutların her birinin deruninden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması zaruri değildir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakılırsa sınırlı yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) belli durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve özen etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Göreceksiniz ki bu radde yüce birinci sınıf yangın kapılarını en yaraşıklı fiyatla sunan bizim firmamızdır.

kaynağı değfiiltir]

Report this wiki page